Consultant Energie

Als Consultant Energie bij de organisatie begeleid je, zowel nationaal als internationaal, allerlei partijen uit de energiesector om afspraken te maken in de vorm van normen. Voor deze partijen begeleid je bestaande en vorm je nieuwe commissies met alle relevante stakeholders. Je begeleidt het proces waarbij al deze partijen tot gedragen afspraken komen. De energiesector staat voor een grote transitie om de klimaatdoelstellingen te behalen; nieuwe standaarden zijn hiervoor van groot belang. Jij bent verantwoordelijk voor het gesprek met de markt en overheid om behoeften en kansen op te halen, en dit te vertalen naar producten en diensten van de organisatie. Je maakt je snel bekend in en met relevante netwerken, en je bent goed op de hoogte van relevante ontwikkelingen en belangen in de energietransitie.

Je bent secretaris van normcommissies in Nederland, Europa en internationaal. Je doet mee in Europese en nationale onderzoeken, waarbij je bijvoorbeeld innovatie met standaardisatie verbindt, of uitzoekt hoe normen en wetgeving elkaar beïnvloeden.

Wat is er nodig?

● HBO of WO werk- en denkniveau

● 5-10 jaar relevante werkervaring (met stakeholder- of projectmanagement, of bijvoorbeeld als verbinder, procesbegeleider of een vergelijkbare rol)

● Analytische vaardigheden: hoofd- en bijzaken kunnen onderscheiden

● Uitstekende beheersing Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift

● Gevoel voor politieke verhoudingen en om kunnen gaan met tegengestelde belangen

Wat krijg je?

● €3.471 – €5.000 bruto p/m (op basis van een fulltime dienstverband)

● 32 tot 40-urige werkweek

● 26 vakantiedagen (+12 ATV dagen)

● Persoonlijk ontwikkelbudget van €1.100 per jaar

● Ruime trainings- en opleidingsmogelijkheden

● Laptop, telefoon + tegemoetkoming reiskosten

● Doorgroeimogelijkheden

Wat moet je doen?

35% Normcommissie vergaderingen voorbereiden en begeleiden

25% Interne afstemming

20% Netwerk opbouwen

20% Innovatie & onderzoeksprojecten

Solliciteer nu!