Heb je vragen?

Wat is Sourcing als dienst

Sourcing als dienst

U vraagt zich misschien af waarom u het zoeken naar kandidaten zou moeten uitbesteden als u al een intern wervingsteam hebt?

Het samenstellen van lijsten met kandidaten is een van de meest arbeidsintensieve taken op het gebied van werving – de kandidaten vinden, ze kwalificeren, bepalen of ze echt op de arbeidsmarkt zijn… de lijst gaat maar door. In sommige organisaties besteden recruiters maar liefst 70% van hun tijd aan het vinden van kandidaten!

Door een sourcingdienst in te huren om kwaliteitskandidaten te werven, wordt de druk op uw team weggenomen, komt hun tijd vrij en kunnen zij zich richten op grotere projecten.

Organisaties van alle verschillende niveaus en groottes kiezen voor sourcingteams van derden, waaronder starters, interne en externe wervingsteams en aanwervingsmanagers.

Dit is hoe outsourcing van wervingsdiensten het wervingsteam kan versterken:

#1 Sourcing stelt recruiters in staat zich te richten op echte kandidaten.

Als uw recruiters het grootste deel van hun dagen bezig zijn met het scannen van LinkedIn en job boards voor de ideale kandidaat, zullen ze weinig tijd hebben om ze daadwerkelijk te “werven”, laat staan ze te kwalificeren.

Dat is waar onze sourcing service om de hoek komt kijken. Door “voorgekwalificeerde” kandidaten in de pijplijn te hebben en klaar voor een eerste beoordeling door de recruiter, is de druk en de afleiding van de recruiter om de kandidaat te vinden weg.

Sourcingdiensten leveren lijsten van kandidaten met geverifieerde contactgegevens en achtergrondinformatie.

#2 Sourcing as a Service bevordert de efficiëntie.

Recruiters hebben een specifieke vaardigheid: relaties opbouwen.

Als recruiters voortdurend achter een computer bezig zijn met het zoeken en doorlichten van potentiële kandidaten, benutten zij hun talenten niet.

Door SPR-Solutions in te zetten, besteden recruiters hun tijd aan het leren kennen van toekomstige teamleden en richten ze zich op het vinden van de juiste fit voor de bedrijfscultuur en de functie.

#3 Sourcing als dienst laadt de pijplijn op.

Heeft u ooit een pijplijn van potentiële kandidaten gehad die niet de juiste kandidaat opleverde? In de huidige arbeidsmarkt is dat zeer waarschijnlijk.

Het gebruik van SPR-Solutions maakt het zoeken naar de juiste kandidaat overbodig. Recruiters kunnen de lijst met kandidaten die voor die functie zijn ingekocht gewoon toepassen.

Hoe werkt het proces?

Er zijn drie algemene stappen voor sourcing als dienst:

1. Identificeer uw ideale kandidaat, door middel van een sollicitatieprocedure.

2. Binnen enkele dagen ontvangt u passende profielen die u kunt vergelijken met uw ideale kandidaat. In een feedbacksessie wordt de perfecte kandidaat geïdentificeerd.

3. Uw team ontvangt een volledige lijst van gekwalificeerde profielen (met contactinformatie) die u kunt benaderen om de aanwervingsprocedure te beginnen.

De lijsten met gekwalificeerde kandidaten worden verkregen door de sourcingteams en bevatten geverifieerde contactgegevens en achtergrondgegevens.

De sourcingdeskundigen zijn gekruist opgeleid als recruiters. Met deze opleiding kunnen deskundigen snel en efficiënt kandidaten voorselecteren, een hype voor vacatures genereren…. En u kunt erop vertrouwen dat ze de klus zullen klaren.

Als u meer wilt weten over het inhuren van een sourcing service, neem dan vandaag nog contact met ons op.